Ripple (XRP) review

In de wereld van cryptocurrency met een grote market cap, is Ripple wel een apart geval. De meeste cryptomunten hebben als doel om betalingen zonder tussenkomst van banken te regelen. Dit gedecentraliseerde karakter is een van de speerpunten van cryptogeld. Ripple is anders. Het is namelijk juist bedoeld voor banken en instanties zodat zij sneller en goedkoper (internationale) transacties kunnen uitvoeren. Waar de meeste cryptocurrencies er dus op uit zijn om banken buiten spel te zetten, is Ripple bedoeld om met banken samen te werken. Dit geeft de munt een solide basis met een potentieel zeer rooskleurige toekomst.

Duurzamer dan concurrerende munten Razendsnelle transacties Geaccepteerd door sommige banken Enkele belangrijke kwaliteiten missen die concurrenten wel hebben

Geschiedenis van Ripple

Ripple is in 2004 opgezet door Ryan Fugger, met als doel om een gedecentraliseerd monetair systeem op te zetten waarin individuelen en community's hun eigen geld kunnen creëren. In mei 2011 ontwikkelde Jed McCaleb een digitaal valuta systeem waarin transacties werden geverifieerd door overeenstemming tussen alle deelnemers, in plaats van middels een mining proces zoals bij bitcoin het geval is. Samen met Chris Larsen besprak hij het idee met Ryan Fugger. Deze bedrijven werden samengevoegd en onder de naam OpenCoin startte men met het ontwikkelen van het Ripple Protocol en het bijbehorende netwerk.

In 2013 veranderde men de naam van OpenCoin naar Ripple Labs, en uiteindelijk werd de naam in 2015 kortweg Ripple.

Belangrijke gebeurtenissen rondom Ripple

  • De broncode van Ripple en het peer-to-peer systeem is officieel open source. Hierdoor kan de community het Ripple netwerk zelf onderhouden
  • Ripple haalde 55 miljoen dollar aan funding op, onder andere van Siam Commercial Bank en SDB Digital Ventures. 
  • Ripple bereikte een akkoord met grote banken om een Global Payment Steering Group op te richten, met onder andere Bank of America en Royal Bank of Canada. 
  • American Express heeft samen met Ripple een op blockchain gebaseerd betaal infrastructuur gecreëerd om B2B betalingen tussen Amerikaanse bedrijven en Britse klanten van de bank Santander af te wikkelen.Dit systeem wordt al gebruikt. 
  • MoneyGram, een grote betaalprovider in Amerika, neemt Ripple op als betaalmethode.

Licenties

  • ISC License

Voordelen van Ripple

  • Ripple is duurzamer dan andere munten. Deze kan namelijk niet gemined worden. De munten bestaan al en zijn allemaal gecreëerd door Ripple zelf. Waar Bitcoin tegenwoordig meer stroom gebruikt dan heel Nederland, is dit bij Ripple dus niet het geval. Dit maakt de munt een duurzame belegging. 
  • Aangezien Ripple op het moment van schrijven de énige cryptomunt is die wordt geaccepteerd door banken, is het een munt met toekomst. De kans is klein dat cryptocurrency inééns reguliere valuta gaan vervangen. Ze zullen eerst nog lang naast elkaar leven. Daar is Ripple bijzonder geschikt voor. 
  • Ripple is razendsnel met internationale transacties. Waar een reguliere internationale transactie nu nog zo'n 4 dagen duurt, kan een Ripple transactie in slechts 4 seconden worden gerealiseerd. Daarnaast zijn de transactiekosten zeer laag. Twee grote voordelen ten opzichte van BitCoin. 

Nadelen van Ripple

  • Het systeem mist veel belangrijke kwaliteiten vergeleken met andere cryptocurrency. 

Handelmogelijkheden

  • Je kunt Ripple kopen en verkopen via exchanges. Je krijgt de munt dan daadwerkelijk in je bezit. 
  • Je kunt handelen in Ripple CFDs, waarmee je in principe speculeert over een stijging dan wel daling van de Ripple waarde. Je krijgt de munt niet in je bezit en handelt in veel gevallen met een hefboom.
  • Het is mogelijk om te handelen in Bitcoin futures. Hiermee gaan je een afspraak aan om Ripple op een bepaald moment in de toekomst te kopen of te verkopen.
Lees meer
Ripple (XRP) review
Naam coin: Ripple Website: https://ripple.com/ E-mailadres: support@ripple.com Bestaat sinds: 2012 Oprichter: Chris Larsen, Jed McCaleb
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Bitvavo
Nu cryptovaluta kopen & staken?